mandag 9. oktober 2023

Hvilke innovasjoner?

 

Det begynner å bli noen år siden jeg tok ex.phil – men etter det jeg husker, var grunnlaget for en saklig debatt at man etablerte enighet om faktagrunnlaget for deretter å avlede mulige argumenter.

I en polemikk mot Magnus Marsdal, under tittelen «Økonomiske tyngdelover» den 1. juni leverer Anne Lindboe en argumentasjon som hun ikke underbygger med fakta. Det vil føre for langt å be om underbygging av alle påstander – så jeg har valgt ut en påstand som Lindboe kan underbygge med fakta. I innlegget skriver hun: «Hva ville en slik kommunalisering av barnehagesektoren føre til? (...) Innovasjon ville skje kun der kommunene mente de hadde rom til det uten at det gikk på bekostning av andre lovpålagte tjenester.»

Av hensyn til videre debatt, bør Lindboe besvare følgende spørsmål for å underbygge påstanden:

a. Hvilke pedagogiske innovasjoner har de private, kommersielle, barnehagene levert de siste 10 årene?

b. Har disse innovasjonene sin bakgrunn i at personalet i barnehagene har pedagogisk utdannelse, eller har innovasjonene bakgrunn i at det drives for profitt?

c. Mener Lindboe at det ikke foregår noen innovasjon i kommunalt drevne barnehager (ettersom situasjonen i de aller fleste kommuner er at barnehagene konkurrerer med andre lovpålagte tjenester)?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar